Hvor mye indrefilet av okse pr person?

La fileten hvile minst 15 minutter før den skjæres opp. Beregn ca. 200 g indrefilet per person.

Hvor lenge skal indrefileten hvile?

La kjøttet hvile! La kjøttet hvile etter at det er stekt, før det skjæres opp. Tommelfingerregelen er at kjøttet skal hvile omtrent halvparten av tiden du har stekt det. Har du stekt svinefileten i 10 minutter, skal det altså hvile i 5 minutter.

Hvordan steke indrefilet av storfe?

Legg fileten i en ildfast form og stikk inn et steketermometer. Sett formen i stekeovnen på 125 °C. Fileten er lite stekt ved 55-60 °C, medium stekt ved 60-65 °C og gjennomstekt ved 70 °C. La gjerne fileten hvile i 15 minutter før du skjærer i den.

Hvordan steke ytrefilet av okse?

Rå biff: Stek biffen 1 minutt på hver side. Medium stekt biff: Stek biffen på sterk varme til kjøttsaften pipler ut på oversiden, snu biffen og stek til det pipler på den andre siden. Godt stekt biff: Stek biffen 1 minutt på hver side ved sterk varme, etterstekes ca. 4 minutter på hver side over svak varme.

Hvor mye biff pr person?

Porsjonsberegning

HVA GRAM PR. PERSON
Kjøtt uten ben (biff, snitsel) 150-200
Kjøtt med lite ben (svinekotelett) 200-250
Kjøtt med mye ben (fårikål, lammekotelett) ca. 300
Kjøttdeig 100-150

Hvor mye oksekjøtt pr person?

Vanligvis beregner man 150-200g kjøtt per person, men til gryteretter og wok kan man gjerne berenge mindre enn når det serveres som for eksempel stek eller filet. Hvor mye kjøtt du beregner per person avhenger selvfølgelig også av tilbehøret, men som en tommelfingerregel kan du bruke 150-200g.

Hvor lenge skal biffen hvile?

La biffen hvile før den serveres. Når den stekes ved 180°C er hviletiden ca. 15-20 minutter.

Hvor lenge skal kjøttet hvile?

Larsen sier at hvor lenge man skal la kjøttet hvile, avhenger av størrelsen på kjøttstykket. Det kan være alt fra fem minutter til en halvtime. – Mange glemmer også at når den ønskede kjernetemperaturen er nådd, vil temperaturen fortsette å stige etter at man tar biffen ut av ovnen.

Hvor lenge skal indrefilet av okse stekes i ovnen?

Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen på kjøttet. Stek fileten midt i ovnen på 150 grader til steketermometeret viser 56 grader, da er kjøttet medium stekt, ca. 30-40 minutter. Ta indrefileten ut og la den hvile 15 minutter på benken.

Hvordan mørne kjøtt raskt?

Den beste metoden for å mørne kjøtt i kjøleskapet er å pakke det inn i matpapir, og legge det på en rist så det kommer luft til rundt hele kjøttstykket. Kjøtt må ikke mørnes i plast eller tett folie, dette blir et fuktig miljø hvor bakterier vil trives.

Hvordan steke ytrefilet av storfe i ovn?

Gni fileten inn med salt og pepper, svi den på begge sider i 2 minutter på en glovarm panne. Legg fileten i en ildfast form og tilsett smør, sitron og et hvitløkfedd delt i to. Bak så fileten i ovnen på 180 °C i 20-25 minutter. La kjøttet hvile i 15 minutter, skjær det i skiver.

Hvordan få mør entrecote?

Feilen mange gjør er at de steker kjøttet på høy varme for lenge. Resultatet er ihjelstekt tørt kjøtt ytterst, og rått kjøtt i kjernen. For å unngå dette og få en skikkelig saftig og mør biff ettersteker vi kjøttet på lav varme.