Wat is Neeltje Jans?

De naam Neeltje Jans is verkregen door een boot die op de zandplaat vastgelopen is en die ook die naam droeg, het is een oude volksbenaming voor de beschermgodin Nehalennia. Vroeger was Neeltje Jans een zandplaat in de monding van de Oosterschelde.

Kun je over de Deltawerken rijden?

Op de route heb je een prachtig uitzicht op 13 indrukwekkende Deltawerken. In het hart van het nationale park Oosterschelde liggen de indrukwekkende stormvloedkering de Oosterscheldekering en het deltapark Neeltje Jans. Op deze route ben je de meeste tijd omringd door water.

Wat kost Neeltje Jans?

vanaf 12 jaar en volwassenen: € 25,- p.p. 3-11 jaar: € 15,-

Hoe oud is Neeltje Jans?

Geschiedenis. Deltapark Neeltje Jans is ontstaan uit een publieksvoorlichtingscentrum dat, op initiatief van Rijkswaterstaat, tijdens de bouw van de Oosterscheldekering van 1979 tot 1986 is opgezet.

Hoe lang is de Neeltje Jans brug?

De brug ligt over de Oosterschelde en verbindt Zierikzee (Schouwen-Duiveland) met Colijnsplaat (Noord-Beveland). Ze is 5022 meter lang, bevat 54 pijlers, 52 overspanningen van elk 95 meter.

Wat hebben de Deltawerken gekost?

Met de ingebruikname van de Maeslantkering waren de Deltawerken eindelijk voltooid. Het enorme project had echter wel veel meer gekost dan de geschatte 680 tot 900 miljoen euro. Totaal hebben de deltawerken bijna 5 miljard euro gekost.

Waarom hebben we de Deltawerken?

De Deltawerken in Nederland zijn gebouwd om ons land te beschermen tegen hoogwater vanuit de Noordzee.

Hoe laat is Neeltje Jans open?

Deltapark Neeltje Jans is dagelijks geopend! Het park is open van 10:00 uur tot 17:00 uur. Natuurlijk nemen we alle maatregelen die nodig zijn om je een onbezorgd en veilig bezoek aan het park te bezorgen.

Waar vind ik de Deltawerken?

De Deltawerken zijn een verdedigingssysteem, in Nederland, ter bescherming tegen hoogwater van de zee van met name de provincies Zeeland, zuidelijk Zuid-Holland en Noord-Brabant. Aan de Deltawerken is decennialang gebouwd.