Wat kost het schorsen van een camper?

Kosten schorsen Als uw camper jonger is dan 15 jaar, dan betaalt u € 73,10. Voor alle andere campers bedragen de kosten € 24,10.

Kun je een camper schorsen?

Als u besluit uw kampeerauto voor langere tijd niet te gebruiken, dan kunt u deze voor 1, 2 of 3 jaar schorsen. Tijdens de schorsing mag uw kampeerauto niet op de openbare weg staan of rijden.

Waarom camper schorsen?

Als je de camper tijdelijk niet gebruikt, kun je de camper schorsen. Door de camper te schorsen ben je niet langer verplicht om wegenbelasting te betalen. Hierdoor kun je dus flink besparen op de kosten van je camper, maar mag je zolang de camper geschorst is, er ook de weg niet mee op.

Hoe vaak per jaar mag je een camper schorsen?

Vanaf 2019 kunt u naast 1 jaar, ook voor 2 of 3 jaar uw schorsing aanvragen of verlengen. Let op! U mag gedurende de schorsingsperiode niet met uw kampeerauto op de openbare weg komen!

Hoe gaat het schorsen van een camper?

Je kunt de schorsing van je camper eenvoudig via internet regelen met je DigiD op de site van de RDW. Zodra je dit doet, gaat de schorsing direct in voor de standaardperiode van 1 jaar. Je ontvangt van de RDW de bevestiging via de mail en betaalt dan direct geen wegenbelasting meer.

Kan ik mijn APK uitstellen?

Om boetes te voorkomen, is het mogelijk de APK-verplichting tijdelijk stop te zetten. Dit heet schorsen. (Hiermee zet u ook de verzekeringsplicht stop). Als u uw voertuig bij de RDW laat schorsen, dan hoeft dit niet meer APK-goedgekeurd te zijn.

Hoe lang duurt opheffen schorsing?

Opheffen binnen 1 maand Dan moet u alsnog motorrijtuigenbelasting betalen over de hele schorsingsperiode. Wij sturen u een naheffingsaanslag. Eindigt de schorsing binnen 1 maand omdat het motorrijtuig niet meer op uw naam staat? Dan hoeft u geen motorrijtuigenbelasting te betalen.

Wat kost verlengen schorsing auto?

De schorsing kan maximaal zes weken voor de einddatum worden verlengd. De kosten voor de verlenging vallen in het laag tarief (€ 24,10).