Heb ik een boete op mijn kenteken?

Hoe weet ik of ik gesignaleerd sta? U kunt zelf nakijken of er nog verkeersboetes openstaan via de website van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). U heeft dan wel een DigiD-code nodig. Meestal kunt u de boete direct betalen via iDEAL of een gespreide betaling aanvragen.

Wat als je je boete kwijt bent?

Ben je je bekeuring of beschikking kwijtgeraakt? Dan kun je contact opnemen met het Centraal Jusitieel Incasso Bureau (CJIB). Zij kunnen je verder helpen om je bekeuring die je kwijt bent alsnog op tijd te kunnen betalen.

Hoe snel boete zichtbaar in CJIB?

Bij verkeersboetes geldt in principe een wettelijke termijn van vier maanden nadat de gedraging heeft plaatsgevonden. In de praktijk heb je de boete doorgaans met vier tot zes weken wel binnen, maar dat kan dus langer duren.

Hoe lang duurt het voordat een boete op CJIB staat?

Dat kan tegenwoordig vrij snel, soms al 4 dagen na overtreding. Het kan maximaal 4 maanden duren, of 8 maanden in het geval dat er gebruik is gemaakt van een leen- of huurvoertuig.

Heb ik een parkeerboete Utrecht?

Een parkeerboete in Utrecht kan alleen worden opgelegd als je te weinig parkeergeld hebt betaald. Het parkeergeld dat je had moeten betalen kan dan worden nageheven, terwijl dat bedrag verhoogd wordt met het boetebedrag. Het boetebedrag is meestal rond de €60, omdat dat het wettelijke maximumbedrag is.

Kan je een boete contant betalen?

U kunt uw verkeersboete ook contant betalen aan het CJIB. Dit doet u bij een postkantoor of een vestiging van GWK Travelex. U betaalt hiervoor stortingskosten. Dit geldt ook als u met uw pinpas betaalt.

Hoe kan ik mijn parkeerboete betalen?

U kunt de bon op de volgende manieren betalen:

  1. Ga in Mijn Belastingen naar Aanslagen. Hiervoor moet u inloggen met DigiD. Parkeerbonnen apart betalen is Via iDEAL nog niet mogelijk.
  2. Via internetbankieren. Gebruik dan het betalingskenmerk dat op de aanslag staat.

Kan je een boete direct betalen?

In geval van een onmiddellijke inning, kan de betaling van de verschuldigde sommen gebeuren op de volgende manieren: met contant geld in euro, in bankbiljetten en, in voorkomend geval, met munten van 1 of 2 euro.