Wat kost een vignet in Oostenrijk?

Prijzen vignet Oostenrijk 2020

Prijzen auto’s 2020
€ 9,40 € 27,40 € 91,10
Prijzen motoren 2020
10 dagen 2 maanden 1 jaar
€ 5,40 € 13,70 € 36,20

Wat kost vignet?

Deze milieuzones hebben als doel de luchtkwaliteit te bevorderen. Je mag zo’n gebied alleen inrijden wanneer je auto een milieusticker heeft. Deze milieustickers (Umweltplaketten) kun je online aanvragen, maar ook persoonlijk in de ANWB-winkel bestellen. Je betaalt € 13,95.

Waar kun je een Oostenrijk vignet kopen?

Waar is het vignet verkrijgbaar? Voordat je de auto instapt kun je het vignet al bij een van de vele ANWB winkels kopen. Ter plekke wordt het vignet ingeknipt op de datum dat je Oostenrijk binnen rijdt. Verder kun je bij benzinestations langs de Duitse Autobahn een vignet kopen of aan de Oostenrijkse grens.

Hoe wordt een Autobahnvignet Oostenrijk gecontroleerd?

De Oostenrijke politie kijkt niet meer of je wel een geldig vignet hebt en gaat daar geen boetes meer voor uitdelen als je niet over een vignet beschikt. Goed nieuws! Geen vignet meer kopen dus!

Wat kost Zwitserland vignet?

Het vignet is te koop aan de Zwitserse grens en bij de postkantoren en tankstations in Zwitserland voor CHF 40.

Waar kun je vignet voor Slovenië kopen?

Het vignet is onder meer verkrijgbaar bij de volgende verkooppunten: Tolstations en bij diverse tankstations, supermarkten en kiosken in Slovenië. Grote tankstations in de buurlanden in de grensstreken met Slovenië. Winkels van de ÖAMTC in Oostenrijk.

Waar vignet voor Slovenië kopen?

Je kan het vignet verkrijgen bij tolstations en bij verschillende tankstations, supermarkten en kiosken in Slovenië alsook bij de grotere benzinestations in de buurlanden in de grensstreek met Slovenië.

Wat kost de Karawankentunnel?

De Karawankentunnel is tolplichtig. Motorfietsen en personenauto’s moeten € 7,60 (2021) betalen. Auto’s met aanhanger betalen hetzelfde tarief als personenauto’s. Hogere (kampeer-)auto’s betalen € 15,-.