Wat is de cirkel van betrokkenheid?

De Cirkel van Betrokkenheid beschrijft alle zaken om je heen die van invloed zijn op jou, kortom waar jij in meer of mindere mate bij ‘betrokken’ bent. Denk aan het weer, de economische situatie, het humeur van je partner… Op de aspecten in onze Cirkel van Betrokkenheid heb je geen (of beperkte) invloed.

Wat betekent de cirkel van invloed?

In jouw Cirkel van Invloed bevindt zich alles waar je invloed op uit kunt oefenen. De randvoorwaarde is wel dat iets pas in je cirkel van invloed kan bevinden als het ook in je cirkel van betrokkenheid zit. Je kunt geen invloed uitoefenen op iets waar je niet bij betrokken bent.

Wat wordt bedoeld met de cirkel werk Kijk koop?

Wat is de cirkel van invloed? dagelijkse keuzes die je maakt in hoe je zaken doet, wat je eet, hoeveel je beweegt, wat je leest, bekijkt of met wie je om gaat. Wanneer je niet blij wordt van de dingen die je in dit lijstje tegenkomt, kun je direct je invloed pakken door andere keuzes te maken.

Hoe maak je een cirkel van invloed?

Maak een lijst met zaken waarbij je betrokkenheid voelt. Welke zaken spelen er op dit moment waar jij je druk om maakt, waar je iets mee hebt, die je bezig houden. Maak een lijst met allerlei zaken waarop je direct invloed hebt. Bekijk beide lijsten eens en beslis voor jezelf waar je mee aan de slag wil.

Wat is directe invloed?

Directe invloed; problemen die betrekking hebben op je eigen gedrag; Indirecte invloed; problemen die betrekking hebben op het gedrag van andere mensen; Geen invloed; problemen waaraan je niets kunt doen of aan kunt veranderen.

Waar heb je geen invloed op?

Je altijd druk maken om zaken waar je geen invloed op hebt, levert stress op. Het geeft al snel een gevoel van machteloosheid. (zie ook: leerdoelen omgaan met stress). Persoonlijke effectiviteit is je druk maken om die zaken waar je wel invloed op hebt en loslaten van de zaken waar je geen invloed op hebt.

Wat is de cirkel van 8?

De Cirkel van Acht is een hulpmiddel waarmee je in een situatie met een ‘storing’ je eigen reacties en gedrag kunt onderzoeken. De essentie van het model is dat je altijd een keus hebt: óf je verzet je en bent slachtoffer van de situatie, óf je neemt je verantwoordelijkheid en bent je eigen leider.

Welk gedrag ligt binnen de cirkel van invloed?

In jouw Cirkel van Invloed bevindt zich alles waar je wel invloed op uit kunt oefenen. De randvoorwaarde is wel dat iets pas in je cirkel van invloed kan bevinden als het ook in je cirkel van betrokkenheid zit. Je kunt geen invloed uitoefenen op iets waar je niet bij betrokken bent.

Hoe invloed vergroten?

5 Tips om je invloed op anderen te vergroten

 1. Tip 1: Geloof in jezelf. Geloven in jezelf heeft alles te maken met ‘sterk’ denken.
 2. Tip 2: Laat een stevige houding zien.
 3. Tip 3: Wees vriendelijk en glimlach.
 4. Tip 4: Geef meer complimenten.
 5. Tip 5: Benoem de voordelen voor de ander.

Wat is de directe omgeving?

Bestaat uit de partijen op de in- en verkoopmarkten, waarmee de onderneming zakendoet.

Wat is directe informatie?

Directe persoonsgegevens Naam, adresgegevens en geslacht. Dit zijn persoonsgegevens die duidelijke informatie geven over een bepaald persoon. Het betreft feitelijke informatie.

Wat moet je doen als je je zorgen maakt?

Zorgen maken: 7 tips om je gedachten te stoppen

 1. 7 TIPS VOOR MEER RUST EN MINDER ZORGEN.
 2. Neem afstand. De makkelijkste manier om minder te piekeren is de situatie op een andere manier bekijken.
 3. Doe iets!
 4. Wat is het ergste wat kan gebeuren?
 5. Haal adem.
 6. Plan je zorgen in.
 7. Anticipeer zorgen.
 8. Zorg voor een uitlaatklep.

De cirkel van betrokkenheid staat voor zaken waarvan je weet dat het speelt. En waar er direct of indirect invloed van ondervindt. Dat roept allerlei gevoelens op, je vindt het frustrerend, enerverend, etc. Maar wat je er ook van vindt: het maakt niet uit! Je kunt er zelf slechts beperkt (weinig) of geen invloed op uitoefenen.

Wat is de cirkel van invloed vanuit een teammember?

Hiernaast een voorbeeld van de cirkel van invloed vanuit een teammember gezien. De eerste cirkel is de IK. Daar ligt de meeste invloed. Hier heb je de vrijheid om keuzes te maken en beslissingen te nemen. Voorbeeld: Ik koop een ijsje! Het team waarin je werkt kan daar wel wat van vinden.

Wat is de tweede cirkel van invloed?

De tweede cirkel die Covey beschrijft, is de cirkel van invloed. Daarin bevinden zich al die zaken die je wél kunt beïnvloeden, waar je zelf iets aan kunt veranderen. In de cirkel van invloed bevindt zich bijvoorbeeld een collega die bij je komt omdat hij met een probleem zit. Je kunt hem helpen, omdat hij open staat voor hulp.