Wat zijn bultjes op je lichaam?

Een aandoening die veelal gepaard gaat met jeukende bultjes op je lichaam is netelroos, ook wel galbulten, urticaria of angio-oedeem genoemd. Het is een allergische huidreactie van je lichaam en kent verschillende oorzaken.

Wat zijn bultjes op je buik?

Het kan komen door virussen, voeding, medicijnen of insectenbeten. De bulten verdwijnen vanzelf binnen uren tot dagen. Stress, hitte, pijnstillers en alcohol kunnen de jeuk erger maken. Medicijnen (antihistaminica) kunnen de jeuk minder maken.

Hoeveel mensen hebben keratosis pilaris?

Geschat wordt dat ca. 25% van de Nederlandse bevolking in meer of mindere mate keratosis pilaris heeft. Het komt dus zoveel voor dat men zich kan afvragen of het wel een echte afwijking betreft. Opvallend is wel dat vooral mensen met een atopische constitutie relatief vaak keratosis pilaris hebben.

Wat te doen tegen bultjes op arm?

Zo kom je van je rode bultjes op je bovenarm af

  1. Gebruik exfoliërende crèmes. Een exfoliant zorgt ervoor dat je dode huidcellen op de bovenste laag van je huid worden verwijderd.
  2. Houd je huid gehydrateerd. Probeer jezelf elke dag in te smeren.
  3. Neem het supplement bèta-caroteen.
  4. Gebruik een crème met vitamine A.

Wat zijn bultjes op je been?

Keratosis pilaris herken je aan de kleine, rode bultjes op armen en benen. Ze voelen ruw aan als je over de huid wrijft. Ze lijken soms een beetje op kippenvel en kunnen ontsteken. De rode bultjes zitten op plekjes waar een haar uit de huid komt.

Wat zijn bultjes op je hand?

Bij blaasjeseczeem heeft u jeukende blaasjes op de handpalmen, voetzolen en/of zijkanten van uw vingers en tenen. Soms komt het eczeem door een schimmel, bijvoorbeeld in de lies of aan de voeten. Gebruik geen of zo weinig mogelijk zeep, shampoo of badschuim.

Wat is huiduitslag?

Huiduitslag is simpel gezegd uitslag die je direct op de huid terug ziet. Denk aan uitslag in de vorm van eczeem, roodheid, schilfering, blaasjes, vlekken of bulten. Soms heb je daarbij ook last van jeuk of zelfs pijnklachten.

Wat betekent Keratosis Pilaris?

Keratosis pilaris is een veel voorkomende, onschuldige huidaandoening veroorzaakt door een verstoorde uitrijping van hoorncellen van de haarzakjes. Keratosis pilaris ontstaat meestal op de kinderleeftijd en kan zowel bij jongens als meisjes optreden.

Waarom heb ik bultjes op mijn bovenarm?

Keratosis pilaris is het verschijnsel dat er kleine ruw aanvoelende bultjes zitten rond de haartjes. Dit komt vooral voor op de buitenkant van de bovenarmen. Het ziet er een beetje uit als kippenvel. Keratosis pilaris komt heel vaak voor, vooral bij kinderen en jongeren.