Waarom dakbedekking met leislag?

Leislag tegen uv-straling Door uv-straling veroudert het materiaal namelijk sneller, waardoor het vroeger aan onderhoud of vervanging toe is. Vaak wordt er leisteen in de dakbedekking verwerkt om het dak tegen uv-stralen te beschermen. Daardoor gaat het langer mee.

Wat betekent leislag?

Wanneer u nieuwe dakbedekking gaat leggen, is het aan te raden bedekking te kopen met bescherming tegen UV-straling. Wanneer u een butimen dak gerepareerd heeft, is deze beschermlaag beschadigd.

Hoe leislag aanbrengen?

Je strooit de leislag direct uit over een dak dat is behandeld met een Aquaplan dak- of renovatiecoating, drukt het daarna aan met een doek en het werk zit erop. Kortom: bescherm je dakbedekking tegen uv-straling met deze fijngemalen leislag.

Waarom bitumen?

Bitumen zijn al eeuwenlang een beproefd middel om materialen waterdicht te maken. Ook voor het plaatsen van platte daken zijn ze nog steeds het ideale product. Bovendien zorgt onderzoek en ontwikkeling er nog steeds voor dat bitumen dakbanen beter worden, langer meegaan en minder onderhoud vergen.

Waarom moet er grind op een bitumen dak?

Dakgrind, ook wel ballastgrind genoemd, wordt doorgaans geadviseerd als ballast op een plat dak, het voorkomt het opwaaien van de dakbedekking bij veel wind. Om te voorkomen dat de dakbedekking opwaait wordt er een laag dak grind over gelegd. Al is niet elk plat dak voorzien van dakgrind.

Hoe roofing beschermen?

Klassieke roofing is niet ozon- en UV-bestendig en dient dus beschermd te worden tegen het zonlicht met leislag of een laagje losse keien. Bij EPDM is het niet nodig om deze te bedekken met keien of een ander materiaal omdat EPDM van nature een ozon- en UV-bestendig materiaal is.

Hoe plat dak beschermen tegen zon?

Met het aanbrengen van Dak-Alu of Dak-Reflect zorg je ervoor dat je dak niet beschadigd wordt door de zon. Hierdoor verhoogt de levensduur van je dak. De werking van deze producten is heel eenvoudig: ze zorgen voor een reflecterende laag op je dak die de zonnestralen reflecteert én je dak koeler houdt.

Wat moet er onder dakleer?

Bedekking vast plakken Het gebruik van bitumen dakbedekking is hiervoor zeer geschikt. Gebruik eerste een primer zodat de laag bitumen een goede hechting heeft met de onderlaag. Nu u een primer heeft aangebracht kunt u de dakbedekking aanbrengen door middel van deze te plakken of te branden.

Wat kost een rol dakbedekking?

Dakleer: prijs per rol….Gemiddelde prijs dakleer.

Soort klus Gemiddelde prijs Gemiddelde levensduur
Dakleer plaatsen € 25,- tot € 50,- per m² Circa 25 jaar
Repareren dakleer Circa € 250,-

Welk type bitumineuze dakbedekking?

De bekendste soorten in bitumen zijn APP-bitumen en SBS-bitumen. APP-bitumen bevat het plastomeer ‘atactisch polypropyleen’. Deze vorm van gemodifieerd bitumen blijft soepel bij temperatuurschommelingen en is goed bestand tegen uv-straling zonder een minerale beschermingslaag.

Hoeveel lagen bitumen?

Bitumen wordt op rol geleverd en in de vorm van stroken geplaatst. De bitumen rol wordt daarbij in 1 of meerdere lagen aangebracht. Bitumineuze dakbedekking kan je zowel lijmen als branden (met een gasbrander) op het dak.

Waarom grind op EPDM?

EPDM met ballast is de meest duurzame toepassing. De EPDM folie bij het toepassen van ballast niet gehecht aan de ondergrond, waardoor er nog minder snel beschadigingen of scheuren ontstaan. Tevens zorgt de ballast van grind ervoor dat warmte en Uv-straling worden weerkaatst, zodat het EPDM nog minder snel verouderd.


https://www.youtube.com/watch?v=HQfCub9b9dk