Waar staat de Tenaamstellingscode op het kentekenbewijs?

Waar staat de tenaamstellingscode? Deel 1 van de tenaamstellingscode staat op een brief die je hebt gekregen bij aankoop van je auto. Het tweede deel vind je bij de kentekencard die je per post thuisgestuurd krijgt.

Waar kan ik mijn kentekenbewijs vinden?

Op de website van de RDW vindt u informatie over: aanvraag nieuw kentekenbewijs.

Wat kost een kentekenbewijs?

De kosten voor een vervangende kentekencard en tenaamstellingscode zijn vastgesteld op € 32,60. Deze kosten voor een nieuw kentekenbewijs betaal je gemakkelijk online via iDEAL in het dienstenportaal van de RDW.

Waar staat de Tenaamstellingscode?

De tenaamstellingscode bestaat uit 9 cijfers. De eerste 4 cijfers ontvangt u bij de aankoop van een voertuig en de laatste 5 cijfers als u de kentekencard ontvangt. Dit deel ontvangt u alleen als u een voertuig exporteert.

Waar staat de Tenaamstellingscode deel 1?

Het eerste deel van de code staat namelijk op het tenaamstellingsbewijs dat u krijgt zodra het kenteken op uw naam is overgeschreven. Deel 1 van de code bestaat uit de eerste 4 cijfers van de tenaamstellingscode.

Wat kan iemand met mijn kentekenbewijs?

Re: Kentekenbewijs makkelijk te stelen! Met een KentekenCard (in combinatie met de tenaamstellingscode) kan een voertuig worden overgeschreven op een andere naam, het is daarom belangrijk om deze veilig te bewaren.

Wat is kentekenbewijs deel 1 en 2?

Het deel 1A van een papieren kentekenbewijs heet het voertuigbewijs (tot 1 juni 2004 deel I) en het deel 1B heet het tenaamstellingsbewijs (tot 1 juni 2004 deel II). Het deel 2 heet het overschrijvingsbewijs (tot 1996: kopie deel III).

Wat kost een tenaamstelling?

De kosten voor het overschrijven van een voertuig en kenteken zijn overal in Nederland 10,75 euro. Het maakt dus niet uit of je dit bij ons of de RDW zelf doet.

Wat kost het overschrijven van een motor?

De kosten voor het overschrijven van een motor en kenteken zijn overal in Nederland 10,75 euro. Daarnaast is het bij een Kentekenloket mogelijk om direct een kilometercheck te laten doen. Zo ben je er zeker van dat de kilometerstand van het voertuig klopt en kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Welke papieren heb je nodig om je auto te verkopen?

Volledig kentekenbewijs Bij het verkopen van een auto heb je officieel gezien maar één ding nodig: het volledige kentekenbewijs. Je gaat de auto namelijk op naam van de nieuwe eigenaar zetten, dit heet ook wel het overschrijven van het kenteken.

Is Tenaamstellingscode hetzelfde als meldcode?

De meldcode en de tenaamstellingscode van de auto worden wel eens door elkaar gehaald. Toch hebben deze twee codes allebei een ander doel. De tenaamstellingscode heeft u nodig bij het overschrijven, schorsen, slopen, uitvoeren of inruilen van de auto. De meldcode heeft u nodig bij het afsluiten van een autoverzekering.

https://www.youtube.com/watch?v=fjrAY6y1tOw