Waarom stinkt mijn afscheiding?

Stinkende afscheiding door bacteriële vaginose Bij bacteriële vaginose verandert er veel in de afscheiding. Dit komt door een onbalans tussen natuurlijke bacteriën en schimmels in de vagina. Naast een andere kleur en samenstelling kan de geur anders worden. Er ontstaat dan een onaangename, vaak visachtige, geur.

Kan afscheiding stinken?

Vaginale infectie en sterk ruikende afscheiding Deze micro-organismen worden meestal tegengehouden door de zuurgraad van je vagina. Wanneer deze uit balans raakt, door zeepgebruik bijvoorbeeld, kan een infectie ontstaan. Door deze infectie kun je last krijgen van stinkende afscheiding.

Hoe ruikt chlamydia?

Als vrouw kun je de volgende klachten ervaren: buikpijn, abnormale vaginale afscheiding, bloeden buiten de menstruatieperiode om, lage koorts, pijn tijdens de geslachtsgemeenschap, een pijnlijk of branderig gevoel tijdens het plassen, een zwelling in de vagina, een bovengemiddelde drang om naar de wc te gaan, vaginaal …

Wat zegt witte afscheiding?

Witte afscheiding is de manier van je lichaam om de boel schoon te houden. Het wordt op een natuurlijke manier aangemaakt in de baarmoederhals of de cervix, en de hoeveelheid varieert gedurende je menstruatiecyclus. De meeste vrouwen hebben vlak voor ze ongesteld worden veel afscheiding.

Wat te doen bij sterk ruikende afscheiding?

Bij vervelende klachten zoals jeuk, pijn of vies ruikende afscheiding, helpt een behandeling met antibiotica. U krijgt dan: Metronidazol, 4 capsules of tabletten van 500 mg (in totaal 2000mg) in één keer.

Wat doe je tegen stinkende afscheiding?

Bij bacteriële vaginose overheersen bepaalde bacteriën. Dit geeft veel en onaangenaam ruikende afscheiding. Het gaat meestal vanzelf over binnen een paar weken. Spoel de vagina alleen met lauw water af, gebruik geen zeep.

Wat te doen bij ruikende afscheiding?

In het kort

  1. Het is normaal dat er in de vagina bacteriën en schimmels leven.
  2. Bij bacteriële vaginose overheersen bepaalde bacteriën.
  3. Dit geeft veel en onaangenaam ruikende afscheiding.
  4. Het gaat meestal vanzelf over binnen een paar weken.
  5. Spoel de vagina alleen met lauw water af, gebruik geen zeep.

Hoe ruikt afscheiding tijdens zwangerschap?

Het is normaal dat witte vloed licht ruikt. Afscheiding die opdroogt kan een beetje zurig ruiken. Als de witte vloed echt stinkt, is dit meestal het gevolg van een infectie of soa. Neem contact op met je huisarts wanneer je denkt dat dit het geval is.

Heeft chlamydia een geur?

Klachten. Tussen 2 dagen en 2 weken na de besmetting kunt u last krijgen van groene, vaak onaangenaam ruikende vaginale afscheiding. Het plassen kan pijn doen of een branderig gevoel geven. Sommige vrouwen merken niets van de infectie.

Hoe weet je of je chlamydia hebt?

Zoals pijn of een branderig gevoel bij het plassen, een veranderde afscheiding bij vrouwen of afscheiding uit de plasbuis bij mannen. Een chlamydia-infectie kan vervelende gevolgen hebben, zoals chronische buikpijn en verminderde vruchtbaarheid bij vrouwen en bijbalonsteking bij mannen.

Wat zegt afscheiding over cyclus?

Tijdens je vruchtbare periode is het slijmvlies van je baarmoeder anders van samenstelling. Hierdoor kunnen zaadcellen sneller naar je eileiders. Je merkt misschien dat je vaginale afscheiding wat waterig en draderig is in plaats van de dikkere roomwitte afscheiding die je anders hebt.

Wat zegt mijn afscheiding?

Cervixslijm is slijm dat de klieren in je baarmoederhals en vagina maken. Het beschermt je baarmoeder tegen bacteriën en infecties. Ook is het een transportmiddel voor zaadcellen. De samenstelling van je cervixslijm bepaalt namelijk of zaadcellen zich gemakkelijk van de vagina naar de baarmoeder kunnen verplaatsen.