Wat kun je doen tegen houtwormen?

Houtworm kan niet tegen extreme hitte en ook niet tegen intense kou. Om zelf houtworm te bestrijden met hitte, moet je voorwerpen tot in ieder geval 55 graden een half uur verhitten in een oven. Houten voorwerpen moet je twee weken in de vriezer leggen om zelf houtworm te bestrijden met kou.

Wat kost het om houtworm te bestrijden?

Houtworm bestrijden kosten

Soort bestrijding Gem. kosten voor houtwormbestrijding, incl. inspectie, bestrijdingsmiddelen, voorrijkosten en btw
Grote kast of stoel € 80
Verdieping € 300
Tussen, hoek of twee-onder-een-kap-woning € 550
Vrijstaande woning € 750

Wat te doen bij houtworm in huis?

Dat gaat als volgt:

  1. Mogelijk is er een vochtprobleem in huis dat de kevers heeft aangetrokken.
  2. Het hout moet eerst drogen.
  3. Het hout wordt geschuurd.
  4. De bestrijder boort gaten in het hout en steekt er pluggen in.
  5. Het hout wordt stofvrij gemaakt.
  6. De bestrijder spuit het bestrijdingsmiddel tegen houtworm in het hout.

Hoe komt houtworm in je huis?

Hoe ontstaat houtworm? Houtworm is de verzamelnaam voor de larven van verschillende soorten houtwormkevers, bijvoorbeeld de boktor, de gewone houtwormkever en de grote houtwormkever. De kevers leggen eitjes in hout en uit die eitjes komen larven die het hout van binnenuit opvreten.

Hoe erg is houtworm?

Houtwormen kunnen houten constructies ernstig beschadigen wat de draagkracht aantast. U herkent houtworm aan een zacht geknaag aan het hout, kleine hoopjes zaagsel onder het hout en ronde gaatjes in het hout. Ook de aanwezigheid van torren en kevers in uw woning kunnen duiden op de aanwezigheid van houtworm.

Wat te doen tegen Memel?

HGX tegen houtworm* is een effectieve manier voor het bestrijden van houtworm en andere hout-aantastende insecten, zoals de huisboktor en spinthoutkever. Het is vlekvrij, nagenoeg reukloos en tast bovendien de ozonlaag niet aan. U hoeft alleen het hout met de spray te bespuiten of met de kwast aan te brengen.

Hoe lang blijft houtworm actief?

Hoelang leeft houtworm in hout? Houtworm leeft ongeveer drie jaar in hout. Maar houtworm van de boktor kan tot wel tien jaar of meer in hout leven. Zeker als de larven al die tijd onopgemerkt blijven.

Hoe weet je of houtworm nog actief is?

Wanneer u zaagsel ziet in de buurt van hout dan is het zeer waarschijnlijk dat de houtworm nog actief is. Leg het laken of papier onder het hout. Kijk na een of hooguit twee weken of er kleine hoopjes zaagsel op het laken/papier te zien zijn. Dit duidt er namelijk op dat er nog steeds houtworm actief is in het hout.

Welk middel tegen boktor?

Verschillende middelen zijn beschikbaar om houtworm te bestrijden. Denk aan bestrijdingsmiddelen als HG houtworm, Perfacs houtworm, Tenco anti-houtworm, enzovoorts. Naast deze middelen uit de bouwmarkt zijn er middelen zoals petroleum (lampolie), permethrin en diverse huismiddeltjes.

Kan je houtworm verdrinken?

Ze verzamelen zich vaak onder stenen en bladeren. Om van ze af te komen kunt U het volgende proberen: zet een schaaltje met een alcoholisch drankje erin in hun buurt. Ze zullen zich bedrinken en tenslotte verdrinken. Of neem een restje gekookte aardappel en leg er wat groentebladeren overheen.

Hoe voorkom je een houtworm?

Uit die gaatjes valt boormeel en houtstof. De houtworm kan vooral meubelen en houten vloeren zwaar beschadigen. 1. Hout preventief behandelen. Behandel je hout preventief met verf, lak, vernis, boenwas of beits. Dit zorgt ervoor dat het hout niet meer aantrekkelijk is voor de houtkever. Een houtworm verkiest vochtig hout.

Wat zijn alternatieve bestrijdingsmiddelen tegen houtworm?

Petroleum en benzine. Er zijn ook alternatieve bestrijdingsmiddelen tegen houtworm. Zo kunt u bijvoorbeeld petroleum of benzine gebruiken bij de bestrijding van de houtworm. Smeer de petroleum of benzine uit op het hout, waardoor de houtworm niet meer in het hout kan komen.

Wat is de biologische methode tegen houtworm?

Een biologisch methode tegen houtworm is het gebruik van eikels. Leg een paar eikels in de buurt van plaatsen waar de houtwormen zich ophouden en lok, met de geur van de eikels, de houtwormen uit het hout en in de eikels. Het nadeel van deze methode is echter wel dat u ze alleen vangt en niet bestrijdt. 2.

Wanneer is een houtworm gevreten?

Als een houtworm genoeg hout heeft gevreten, zal de larve zich uiteindelijk in het hout verpoppen. Vervolgens zal de worm zich binnenin het hout – net onder het houtoppervlak – ontpoppen tot een volwassen kever.