Kan een tuinslang op elke kraan?

Tuinslang past niet op keukenkraan Toch is dit wel degelijk mogelijk, hier heb je een speciale adapter voor nodig. Je moet weten wat de afmeting van de binnenkraan is. De meeste keukenkranen zijn 22 mm of 24 mm. Maar het kan ook om een andere maatvoering gaan.

Hoe maak je een tuinslang vast aan de kraan?

Toch maar even in de badkamer proberen dus. Hier hebben we gelukkig een andere kraan en hier bleek de Gardena adapter wel op te passen!…De juiste maat voor je keukenkraan

  1. Schroef de perlator van de kraan af.
  2. Zet de perlator van de Gardena set erop.
  3. Klik het koppelstuk erop.
  4. En sluit de tuinslang aan.

Welke tuinslang aansluiting?

Bij het aansluiten van de slang aan de kraan, of het koppelen van de slang aan het spuit- of sproeistuk is er een slangstuk nodig. Deze moet overeen komen met de diameter van de tuinslang, dus let hier goed op bij de aankoop. De geschikte diameters voor het slangstuk vind je terug op de verpakking.

Welke maat Kraanstuk?

Technische Specificaties

Categorie: Kraanstukken
Lengte: 130 mm
Lengte uitgeschoven: 130 mm
Maximale (werk)lengte: 130 millimeter
Netto diameter: 26.5 millimeter

Kun je een tuinslang aansluiten op keukenkraan?

Je tuinslang op de keukenkraan aansluiten kan met een speciale adapter voor je binnenkraan of een waterdief. Aangezien kranen er in verschillende formaten zijn verschilt het welke adapter of waterdief je nodig hebt.

Welke draad heeft mijn kraan?

Binnenkranen met een perlator hebben vrijwel altijd een M22 draad. Dus als je de perlator eraf draait, houd je een M22 buitendraad over op de kraan.

Hoe rol je een tuinslang op?

Een slangenwagen is een soort karretje waarop je de tuinslang op kunt rollen. Dit oprollen kan door het koppelstuk van de tuinslang vast te klikken aan de slangenwagen. Vervolgens rol je de slang met behulp van een hendel op in de slangenwagen.

Hoe werkt Gardena waterstop?

De Gardena Waterstop is een praktische accessoire, die op het uiteinde van uw tuinslang bevestigd kan worden. Als het aangesloten besproeiingsaccessoire, zoals een broes of sproeier, vervolgens wordt losgekoppeld, stopt de watertoevoer automatisch.

Welke slang voor buitenkraan?

Voor het aanleggen van een buitenkraan wordt over het algemeen een tyleen slang 16 mm en een koperen buis 15 mm gebruikt.

Wat is een 3 4 aansluiting?

Aan de ene zijde schroefdraad (binnendraad) om op de uitloop van de kraan te draaien en aan de andere zijde een aansluiting voor een klikkoppeling. Tevens geschikt voor haspelwagens.

Hoeveel mm is keukenkraan?

Hoofdleiding = diameter 22 mm. Aftakking van de hoofdleiding = diameter 15 mm. Douche-, bad– en keukenkraan = diameter 15 mm. Toilet, toiletkraan en wastafelkraan = diameter 12 mm.

Hoeveel bar Gardena?

Zeer flexibel, glijdt goed over de grond….Technische specificaties.

Model Opgerold SuperFlex 25 m
Max. druk (bar) 35 bar
Klantgarantie 30 jaar