Kan je kajakken op de Ourthe?

De rivier de Ourthe stroomt door één van de mooiste gebieden van de Ardennen en brengt u langs mooie plaatsen als Durbuy, Barvaux, Hotton en La Roche-en-Ardenne. Op dit meer kunt u heerlijk kajakken en kanovaren maar het is ook een vertrekpunt voor een kano of kajak tocht naar La Roche-en-Ardenne.

Kan je nog kajakken in de Ardennen?

Kajakken en kanoën op de rivieren en beekjes in de Ardennen is geschikt voor jong en oud! Er zijn een aantal rivieren waar u het hele jaar door mag kajakken en kanoën. Dit zijn de Lesse, de Ourthe, de Warche, de Vesdre, de Semois, de Viroin en de Amblève.

Waar kan je nog kajakken?

Kajakken in de Ardennen staat garant voor een fantastische dag!

 • Coo Kajak.
 • Domaine van Palogne – Kajak [Provincie Luik]
 • Kayak Les Epinoches [Provincie Luxemburg]
 • Kayak Les Remous [Provincie Luik]
 • Kayak Michel [Provincie Luxemburg]
 • Meer en Stuwdam van Robertville [Provincie Luik]
 • Lesse Kayaks [Provincie Namen]

Waar kajakken in Durbuy?

Wij bevinden ons op het stuk van de Ourthe tussen: pont de Maboge – barage mobile de Barvaux. Wanneer dit stuk groen is aangegeven op de site, dan is het mogelijk om te kajakken.

Is Kayak toegelaten?

Op de ‘bevaarbare’ waterwegen Goed nieuws: op de meeste bevaarbare binnenwateren in ons land is het absoluut geen probleem om met je kajak op verkenning te gaan.

Kan je kajakken op de Lesse?

Kajakken op de Lesse is uitermate populair in de zomermaanden! Lekker met je vrienden, familie of collega’s op het water en volop genieten! De gemiddelde diepte van de rivier de Lesse is 60 cm maar er zijn plekken bekend waar het wel 30 meter diep is!

Kan je kajakken op de ambleve?

Kajakken kan het hele jaar door op de Amblève. Als u het kajakken op de Semois, de Lesse of de Ourthe al hebt getest, is het de hoogste tijd om op de Amblève te komen varen. Ga er van uit dat de afdaling per kajak op de Amblève met 1m3/sec mogelijk is.

Waar kun je kajakken in Nederland?

Waar in Nederland kanoën?

 1. Kanoën bij Giethoorn. Boven Kampen en Zwolle vind je Nationaal Park Weerribben-Wieden.
 2. Kanoën in de Biesbosch.
 3. Kajakken in Friesland.
 4. Kanoën in Waterland.
 5. Kajakken in Overijssel.
 6. Kajakken bij Amsterdam.
 7. Kajakken in de Provincie Utrecht.
 8. Meer leuke adresjes om te kanoën in Nederland.

Waar kan je kajakken in Antwerpen?

De Kempen biedt zoveel meer dan enkel zwemmen, fietsen of terrasjes doen. Wat zeg je bijvoorbeeld van een kano- of kajakvaart op de Kleine Nete? Kempen Kayaks biedt je uren vol avontuur en plezier met een kajaktocht over de Kleine Nete, die kronkelt tussen Retie en Grobbendonk.

Waar mag je kajakken in Vlaanderen?

Waar mag je kanovaren, kajakken, roeien of suppen? Dit is toegelaten op de bevaarbare binnenwateren in Vlaanderen, behalve op: het Kanaal Gent-Terneuzen; de vaargeul van de Beneden-Zeeschelde (het deel van de Zeeschelde stroomafwaarts van Burcht);

Waar kajakken in Vlaanderen?

Dit zijn de mooiste plekken voor een dagje plezier op het water, in de kajak of kano.

 • De Leie in en rond Gent. Het historische centrum van Gent is prachtig, en het allermooiste zicht heb je vanop het water.
 • Groot plezier op de Kleine Nete.
 • De bochten van de Dijle.
 • Ooievaars en bevers langs de Durme.
 • De Demervallei per kano.

Waar mag je kajakken in Nederland?