Hoe en wanneer snoei ik mijn kersenboom?

Ook de kersenboom snoeien gebeurt vanaf half april tot half september en zeker niet in de winter. Een kersenboom is extra gevoelig voor ziektes en moet eigenlijk zo min mogelijk gesnoeid worden. Daarom moet je bij een kersenboom de takken nooit te glad snoeien.

Hoe moet je fruitbomen snoeien?

Fruitbomen snoeien doe je zodat er weer nieuwe takken kunnen groeien. Knip oude takken en takken die weinig vrucht geven weg met een snoeischaar of takkenschaar. Verwijder takken altijd op ongeveer tien centimeter vanaf de stam.

Hoe snoei ik mijn appelboompje?

Je kunt appelbomen en perenbomen twee keer per jaar snoeien:

  1. Aan het eind van de winter in februari snoei je dikke oude takken weg en spaar je de kortloten. Dit is bloesemhout.
  2. In juni snoei je nog een keer. Als reactie op de winterse snoei, maakt de boom veel waterlot.

Welke maand appelboom snoeien?

Hoe vaak en wanneer moet je een appelboom snoeien Dit is tussen december en februari. Snoei de boom niet bij nat of regenachtig weer, dat maakt de boom extra gevoelig voor ziektes en kies een moment dat een periode boven de 5 graden is. In de zomer snoei je de boom nog een keer, dit is tussen juni en augustus.

Hoe snoei je een Kriekenboom?

Vormsnoei bij krieken het eerste jaar: Men snoeit de steilste weg en dunt de overige goed uit. De overblijvende 3 – 4 twijgen worden de toekomstige gesteltakken. Deze jonge twijgen zal men dan in de juiste stand afbuigen, nl. 45 tot 60° (De bovenste takken tot op 90° uitbuigen).

Welke maand fruitbomen snoeien?

Wanneer mag je snoeien? Wintersnoei bij appel en peer kan van januari tot half maart, tot de knoppen uitlopen. Voor kers, pruim en perzik wacht je best zo lang mogelijk om besmetting met de loodglansschimmel te vermijden. Snoei jonge kersen- en pruimenbomen dus in maart, net voor de knoppen uitlopen.

Wat is de beste tijd om fruitbomen te snoeien?

Van januari tot maart kunnen fruitbomen zoals appel- en perenbomen gesnoeid worden. Snoei het liefst bij droog weer, en niet als het vriest. Een wat oudere fruitboom hoeft slechts licht gesnoeid te worden, het gaat dan om onderhoudssnoei.