Hoe verandert je lichaam na zwangerschap?

Je lichaam wordt breder Je buik wordt na de bevalling geleidelijk kleiner: na zes tot acht weken is de baarmoeder weer hetzelfde formaat als voor de zwangerschap. Soms merken vrouwen als de extra zwangerschapskilo’s eraf zijn dat de vorm van hun lichaam blijvend is veranderd. De heupen en borst blijven dan wat breder.

Kan melasma vanzelf verdwijnen?

Zoals melasma plotseling kan ontstaan, kan het ook vanzelf weer verdwijnen. Helaas is dit niet altijd het geval, soms blijft de pigmentatie langere tijd aanwezig. Gelukkig zijn er wel mogelijkheden om melasma te verminderen en de huid weer onder controle te brengen.

Hoe kom je van zwangerschapsmasker af?

In het zeldzame geval dat een zwangerschapsmasker niet binnen enkele maanden na de bevalling vanzelf verdwijnt, zijn er verschillende behandelingen mogelijk. Zo kan je lasertherapie ondergaan, bestaan er speciale peelings of kan je kiezen voor een zogenoemde OPL- of IPL-behandeling of coagulatie.

Wat vermindert pigmentvlekken?

Pigmentvlekken gaan in de meeste gevallen niet vanzelf weg, maar ze zijn wel goed te behandelen. Met de laser kunnen we de overproductie van pigmentcellen in de huid afbreken, zodat de verkleuring verdwijnt. Naast een laserbehandeling kan ook een chemische peeling of een crème oplossing bieden.

Wat gebeurt er met je lichaam na zwangerschap?

In de 3 à 4 dagen na de bevalling kun je last hebben van naweeën. Dit zijn lichte tot hevige krampen die ervoor zorgen dat jouw baarmoeder weer de normale vorm aanneemt. Je verliest slijm en bloed, vergelijkbaar met een forse menstruatie: kraamvloed (lochia).

Wat gebeurt er met je lichaam na de bevalling?

Na je bevalling zit er nog veel vocht in je lichaam dat eruit moet. Totdat je lichaam het vocht heeft afgevoerd, hoopt het zich vooral op in je voeten, enkels en benen. Door veel water drinken, in beweging blijven en een kussen onder je benen leggen, neemt de zwelling mogelijk af.

Wat te doen aan melasma?

Wat is de behandeling van melasma ?

  • Huid blekende crèmes. Huid blekende crèmes bevatten stoffen die de aangedane huid lichter maken door de aanmaak van pigment af te remmen.
  • “ Oppervlakkige chemische peeling” met fruitzuren.
  • Tabletten tegen melasma.
  • Laser- en licht apparaten.
  • Picolasers.
  • Multilevel behandeling van melasma.

Kan hyperpigmentatie verdwijnen?

Verzorging van postinflammatoire hyperpigmentatie De duurtijd varieert, maar gemiddeld kan het tussen de 3 en 24 maanden duren voordat de donkere vlekken zijn vervaagd. In sommige gevallen kan dit echter langer duren.

Hoe lang blijft zwangerschapsmasker?

Goed nieuws: bij de meeste vrouwen verdwijnt het zwangerschapsmasker enkele maanden na de bevalling vanzelf en is verdere actie niet nodig. Zodra je hormonen weer volledig in balans zijn, zullen de vlekken lichter worden en uiteindelijk verdwijnen.

Hoe groot is de kans op een zwangerschapsmasker?

Een zwangerschapsmasker komt veel voor, want 50 tot 75% van de zwangere vrouwen krijgt ermee te maken. De kans op melasma is groter bij vrouwen die al een redelijk donkere huidskleur hebben.

Wat is de oorzaak van pigmentvlekken?

De oorzaak: overproductie van melanine, het pigment dat verantwoordelijk is voor huid- en haarkleur. Dit kan resulteren in donkere vlekken op de huid. Pigmentvlekken worden dus veroorzaakt door een overmatige productie van melanine. Het beschermt de huid tegen schadelijke UV-stralen en absorbeert de warmte van de zon.

Kunnen pigmentvlekken verdwijnen?

Als pigment verdwijnt, bijvoorbeeld na ontstekingen, eczeem, zweren, infecties, auto-immuunziekte of brandwonden, spreken we van hypopigmentatie. Een bijzonder voorbeeld van hypopigmentatie is vitiligo,een mogelijk auto-immuunziekte die kan ontstaan bij mensen van elke leeftijd of iedere huidskleur.