Wat doet Jellinek?

Jellinek is sterk in preventie en in wetenschappelijk bewezen behandeling. Van online zelfhulp en kortdurende specialistische behandeling tot detoxificatie en topklinische zorg voor mensen met ernstige en complexe verslavingsproblematiek. Voor álle vormen van verslaving. Onze hulp is niet zwaarder dan noodzakelijk.

Hoe lang duurt opname afkickkliniek?

Hoe lang duurt afkicken en een behandeltraject? Het afkicken zelf (de lichamelijke detox) duurt meestal 1 – 2 weken. De behandeling duurt meestal 3 tot 6 maanden. Soms duurt het 9 maanden, een jaar of nog langer.

Welke behandelingen zijn er voor verslaving?

Ook gedragstherapie, relatie- en gezinstherapie, groepstherapie en maatschappelijke begeleiding worden veel gebruikt bij de behandeling van verslaving. Iemand kan naast de gesprekken met de hulpverlener, ook medicijnen krijgen. Dat is altijd alleen een aanvulling op de gesprekken.

Wat is een Minnesota behandeling?

Daarom is een Minnesotabehandeling een groepsbehandeling. Je ervaart hoe het is om je gevoelens te delen en steun te krijgen in plaats van jezelf af te zonderen en te schamen. Dit gevoel van saamhorigheid geeft je de kracht om te herstellen van je verslaving.

Wie is Maarten Dammers?

Maarten Dammers is interventionist, addiction counselor en familie-coach. Je kent hem vast van het programma Verslaafd! op RTL4. “Ik ondervond aan den lijve de vernietigende werking van verslaafd zijn; het onvermogen om te kunnen doseren en stoppen met het gebruik van drank en drugs.”

Wat zit er in 3 MMC?

3-MMC is een NPS, wat staat voor Nieuwe Psychoactieve Stof. Het is een amfetamine-achtige stof die qua werking lijkt op 4-MMC (ook wel bekend als mefedron [Engels mephedrone] of miauw miauw). Over NPS-en, ook wel bekend als research chemicals, is erg weinig bekend.

Hoelang opname kliniek?

Duur opname Hoe lang een opname duurt, is voor iedereen verschillend. Sommige mensen zijn maar een paar dagen bij ons, anderen enkele maanden. Samen met uw hulpverlener kijkt u of een opname bij Klinische Zorg nodig is en welke vorm het beste bij u past.

Hoe lang duren ontwenningsverschijnselen drugs?

De lichamelijke ontwenning is meestal na 2-3 weken voorbij (ook van alcohol of drugs waar je lichamelijk afhankelijk van wordt). De geestelijke ontwenning duurt echter veel langer en verloopt meestal ‘in golven’. Je lijkt ervan af te zijn en dan komt het plots weer opzetten.

Wat kost een behandeling bij Solutions?

Zelfstandige bijdrage en zakgeld

Behandeling Bijdrage Zakgeld Rokers
Klinisch 28 dg + Detox € 750 € 400
Ambulant + detox € 150 € 150
Ambulant € 0 € 0
Intensieve deeltijd + Detox € 500 € 150

Wat doen ze in een afkickkliniek?

De opname in een verslavingskliniek vormt het basisprogramma van uw behandeling en wordt aangevuld met onderzoek, therapie, ondersteuning en medische zorg. Tijdens uw opname is er veel aandacht voor een goed dag- en nachtritme, gezonde voeding en goede zelfverzorging.

Wat is het Minnesota model?

Het twaalf stappenplan, ook wel bekend als het Minnesota-model, is een vorm van behandeling of therapie voor verslavingen. Deze vorm van hulp bij verslavingen is afkomstig uit de Verenigde Staten en wordt daar al vanaf ongeveer 1930 met zeer veel succes toegepast binnen de kringen van de Anonieme Alcoholisten.

Wat is het 12 stappen plan?

De 12 stappen omschrijven feitelijk de weg naar het herstel, vanaf het allereerste moment dat je erkent een probleem te hebben, tot aan het einde van de behandeling wanneer je zelf herstelt bent en jouw ervaringen doorgeeft aan andere verslaafden.